VI HAR FORTSATT LEDIGE PLASSER

Med skolestart 24.august 2019!
Et år på folkehøgskole er ikke bare et år med store opplevelser. Det kan også være starten på din framtidige karriere. Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Her er ingen karakterer eller eksamenspress. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost, losji, materiellkostnader og utgifter som reiser og ekskursjoner.

SØK NÅ

Om Vannsport Australia

Blir det endringer pga reiserestriksjoner, så garanterer vi gode alternative turer for alle linjer, og ved rimeligere reiser vil linjeprisen reduseres.

Denne linjen har også et halvårsalternativ med oppstart i januar, se her: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/vannsport

Vil du ha et aktivt adrenalin fylt år med mye vannsport kombinert med en tre uker lang reise til Australia? Vil du være medå skape de gode opplevelsene? Da er «Vannsport Australia» linjen for deg.


Skjærgården i Østfold byr på topp padlemuligheterPå «Vannsport Australia» få du kjenne på mestringsfølelsen ved å klare å stå på et surfebrett for første gang. Du får svømme blant fargerike fisker og koraller i solrike Australia. Du lærer å manøvrere en havkajakk gjennom store bølger, og får oppleve å padle gjennom frostrøyken som svever over fjorden på en kald høstdag.Du får reise på studietur til både Spania og Australia, drive med vannsport og oppleve alt de to landene har å by på. Snorkling, kiting, seiling og surfing står på timeplanen, og du vil få utfordre deg selv, både fysisk og mentalt.I løpet av året på Jeløy Folkehøyskole får du muligheten til å lære mye, vokse som person og sammen med de andre elevene skape et år helt utenom det vanlige. Du får prøve mange forskjellige aktiviteter og oppleve ekte mestringsfølelse i ulike vannsporter. Vi bryr oss om miljøet!
Vi står i dag foran store miljøutfordringer og menneskeskapte klimaendringer. På «Vannsport Australia» vil du lære mer om havet, miljø og bærekraft. Her får du vite hvordan du kan ta vare på og bruke havet på en forsvarlig måte, slik at det havet vi kjenner og elsker kan være der for oss i mange år fremover.
Plast og mikroplast er et stort problem for alle fisker og dyr som lever i og ved havet. Hele skolen deltar derfor på en strandryddedag, der du får muligheten til å gjøre noe aktivt for en renere og finere strand!

Nærhet til fjord og innsjøer
Jeløy Folkehøyskole ligger midt i Oslofjorden, rett ved Norges beste kitestrand. Oslofjorden er klar til å ta deg imot hele året, men er været for dårlig, så ligger den store innsjøen Vansjø bare noen steinkast fra skolen. Her kan vi padle kajakk og drive med forskjellige vannaktiviteter og friluftsliv hele året.

Dette lærer du
På «Vannsport Australia» vil du blant annet lære…
  • Padle havkajakk
  • Seiling
  • Windsurfing
  • Bølgesurfing
  • Coasteering
  • Kiting – snø/sjø
  • Snorkling
  • Fisking
  • Friluftsliv ved sjøen
Jeløy folkehøyskole samarbeider tett med Seilforeningen i Moss. Her får du muligheten til å seile joller og regattabåter, med instruksjon fra tidligere norsk OL-trener i seiling. Du får også Våttkort for havkajakk i løpet av året.

Studietur
Spania
På høsten drar alle linjene ved Jeløy folkehøyskole til Spania i en hel uke. Her forlenger vi sommeren med ulike vannaktiviteter under den spanske solen. Spanske byer, sandstrender, juving, kiting, nye opplevelser og samhold står i fokus hele denne uken.

Australia
Vårsemesteret reiser vi på et forrykende eventyr til Australia, og i løpet av tre uker besøker vi både kjente storbyer og vakre småsteder. I et av vannsportens og de hvite sandstrendenes land skal vi seile, surfe, snorkle og prøve alt som landet «down under» har å by på.Det blir sightseeing og du får muligheten til å oppleve spennende, herlige Australia i ekte turiststil. Kanskje får du til og med se en vaskekte kenguru? I Sydney tar vi turen innom den verdenskjente Bondi Beach, og du får muligheten til å kjenne sanden mellom tærne og å løpe langs stranden med surfebrettet under armen i klassisk australsk stil. Passer linjen for deg?
«Vannsport Australia» passer for deg som er sporty, aktiv og liker å være ute hele året. Dette er linjen for deg som har lyst til å prøve mange ulike vannaktiviteter, og som vil kombinere reiser og vannsport.
Det kreves ingen tidligere erfaring for å søke på linjen «Vannsport Australia». Alle får den nødvendige opplæringen de trenger. Skolen stiller med alt av utstyr, som havkajakker, kiter, tørrdrakter, surfebrett med mer.

Kontakt
Per Olav Eliassen er linjeansvarlig for Vannsport Australia. Han har bakgrunn fra reiselivsbransjen, er dykkeinstruktør og kajakkinstruktør. Per Olav er glad i naturen, sitter som nestleder i styret i DNT Vansjø, og brenner for et plastfritt, bærekraftig samfunn. På fritiden liker han å padle, trene eller gå lange turer i naturen.
Spørsmål om linjen? Ta kontakt på perolav@jeloy.fhs.no eller tlf. 47318343.
Mer informasjon om priser: https://www.folkehogskole.no/skole/jeloy/vannsport-australia#pris

Lærere

Per Olav Eliassen

Per Olav Eliassen

LÆRER

Per Olav er lærer på Vannsport Australia. Han har bakgrunn fra reiselivsbransjen, er dykkeinstruktør, kajakkinstruktør, elsker å reise, ta bilder og friluftslivet. 

Noe av det som venter deg..

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern